Andere thema's >

Eigenaarschap, inclusie en democratie

Bewoners in Amsterdam Nieuw-West hebben controle over hun eigen leven, hun werk en de omgeving waarin ze wonen. Ze voelen zich thuis en welkom in hun buurt en kennen er de mensen. Bewoners, overheden en (maatschappelijke) organisaties werken gelijkwaardig samen aan de toekomst van Amsterdam Nieuw-West.

Eigenaarschap, inclusie en democratie

Waarom we dit doen

Niet iedereen in Amsterdam Nieuw-West heeft het gevoel erbij te horen. Sommige groepen mensen voelen zich eenzaam en/of hebben moeite met het vinden van huisvesting, werk of stage. Er is weinig vertrouwen tussen bewoners en de overheid. Mensen helpen elkaar onderling en weten elkaar goed te vinden. Dit kan nog versterkt worden. Lees de analyse van Nieuw-West uit januari 2022.

Hoe we dit doen

We brengen overheid, bewoners en (maatschappelijke) organisaties bij elkaar om samen plannen te maken, beslissingen te nemen en uit te voeren. Dit doen we vanuit een opgaveteam, dat per onderwerp kan verschillen van samenstelling. Bewoners krijgen op deze manier meer verantwoordelijkheid en controle over de veranderingen in hun buurt. In alles wat we doen, staat de bewoner van Amsterdam Nieuw-West voorop. Alleen op die manier maken we het een samenleving van, voor, met en door bewoners.

Wat we nu gaan doen

In het schema hieronder staan de stappen die we de komende tijd concreet met elkaar zetten om onze doelen te bereiken. Een actie kan klein en heel gericht zijn, of juist breder met veel verschillende opbrengsten. Alle acties bij elkaar brengen ons dichter bij meer eigenaarschap, inclusie en democratie in Nieuw-West. Je leest er meer over in het uitvoeringsprogramma.

Wil je meedoen?

Lees hier meer of neem direct contact met ons op.