Andere thema's >

Eigenaarschap, inclusie en democratie

Bewoners in Amsterdam Nieuw-West hebben controle over hun eigen leven, hun werk en de omgeving waarin ze wonen. Ze voelen zich thuis en welkom in hun buurt en kennen er de mensen. Bewoners, overheden en (maatschappelijke) organisaties werken gelijkwaardig samen aan de toekomst van Amsterdam Nieuw-West.

Eigenaarschap, inclusie en democratie

Waarom we dit doen

Niet iedereen in Amsterdam Nieuw-West heeft het gevoel erbij te horen. Sommige groepen mensen voelen zich eenzaam en/of hebben moeite met het vinden van huisvesting, werk of stage. Er is weinig vertrouwen tussen bewoners en de overheid. Mensen helpen elkaar onderling en weten elkaar goed te vinden. Dit kan nog versterkt worden. Lees de analyse van Nieuw-West uit januari 2022.

Hoe we dit doen

We brengen overheid, bewoners en (maatschappelijke) organisaties bij elkaar om samen plannen te maken, beslissingen te nemen en uit te voeren. Bewoners krijgen op deze manier meer verantwoordelijkheid en controle over de veranderingen in hun buurt. In alles wat we doen, staat de bewoner van Amsterdam Nieuw-West voorop. Alleen op die manier maken we het een samenleving van, voor, met en door bewoners.