De Zeehavendagen komen eraan

Op deze derde editie van de Zeehavendagen Amsterdam (27-30 juni) kan iedereen komen kijken hoe de haven reilt en zeilt. En dat geldt in het bijzonder voor de jongeren. Het Amsterdamse havenbedrijf maakt er geen geheim van: ze zijn op zoek naar jongeren die op hun beurt werk- of stageplekken zoeken. De haven heeft namelijk volop werk in de aanbieding. Er zijn twee niet te missen events voor jongeren tijdens de Zeehavendagen.

De Zeehavendagen komen eraan

De ideale match

Waar vinden werkzoekenden, scholieren, studenten en werkgevers elkaar beter dan op een banenmarkt? De Zeehavendagen maken deel uit van de arbeidsmarkt- en onderwijscampagne Werkenindehaven.amsterdam. Samen organiseren zij op vrijdag 28 juni een banenmarkt, waar meer dan 50 werkgevers zich verzamelen. Er is alle tijd en ruimte om ontspannen kennis met elkaar te maken, een cv-check te doen of een geschikte foto te laten maken voor LinkedIn. Niets staat een mooie match in de weg.

Het havenbedrijf biedt jobs en stageplekken in alle denkbare richtingen: logistiek, maritiem, technisch, administratief, communicatief, sales en facilitair. Het gaat om goed betaalde banen op alle niveaus.

Voor wie niet wil wachten tot 28 juni: er staan nu al veel beschikbare banen online.

De Banenmarkt is van 10:00 tot 17:00 op vrijdag 28 juni, in het Passenger Terminal Amsterdam (PTA). Toegang is gratis. Aanmelden kan hier. Lastminute aanschuiven kan ook. Voor jongeren vanaf 16 jaar.

Jongerendag Havenexperience

Ook op de Jongerendag, zaterdag 29 juni, is er nog volop aandacht voor het werken in de haven. Al ligt de focus die dag vooral op fun, spel en sport. Er is een meet & greet met de ambassadeur van Nouri Foundation, een optreden van DJ Mellomike en, net als vorig jaar, een pannatournooi. Onder de jonge bezoekers wordt ook een cadeaubon ter waarde van €150 verloot.

Daarnaast kan iedereen genieten van wat de haven te bieden heeft. Meevaren op verschillende schepen, zelf varen in een simulator, een workshop zeilen of een rondleiding op het grootste Nederlandse marineschip Zr. Ms. Johan de Witt. Er is veel op touw gezet om te laten zien hoe veelzijdig de haven is.

De Jongerendag is van 14:00 tot 17:00, op zaterdag 29 juni, in de Passenger Terminal Amsterdam. De dag en alle activiteiten zijn gratis. Aanmelden kan hier.

Werken in de haven

Werken in de haven

Werkenindehaven.amsterdam is een samenwerking tussen de Ondernemersvereniging ORAM, Amports en Port of Amsterdam. Ze worden gesteund door het Nationaal Programma Samen Nieuw-West en haven- en havengerelateerde bedrijven. Meer weten? Mail dan even naar: info@werkenindehaven.amsterdam

© fotografie: Benjamin Kotek