AFVAL EXPOFETTE: Uitnodiging bijeenkomst 20 maart 2024 over afval en mensen

De Afval Expofette nodigt je uit op woensdag 20 maart voor een bijzondere bijeenkomst in het Plaza in het Tuinstadhuis. Daar staat de gehele maand maart de Afval Expofette, een doorgeef expositie over afval en mensen in Amsterdam Nieuw-West.

AFVAL EXPOFETTE: Uitnodiging bijeenkomst 20 maart 2024 over afval en mensen

In de expositie kun je zien en ervaren hoe bewoners, ambtenaren en ondernemers samen zoeken naar nieuw perspectief op afval en onderliggende problemen. Ontmoet de makers, actieve bewoners en pionierende ambtenaren. Raak besmet door een van de leidende principes in de Expofette: Ergens samen voor gaan.

Tijdens de bijeenkomst maak je kennis met verschillende projecten, ook wel hotspots binnen de aanpak Schoon Heel Veilig. Bijvoorbeeld de hotspot BPAO, waar je kennis maakt met zogenaamde ‘hangjongeren’ op het bedrijventerrein Osdorp.

Het team van ambtenaren en ontwerpers koos ervoor ze niet als hangjongeren maar ze als autorecreanten te benaderen. Of raak besmet door de opstandige energie van de bewoners achter het VuilnisOproer. Kom letterlijk knokken met het straatafval van Nieuw-West en leer hoe je op je eigen manier kunt samenwerken met de gemeente. Iedereen die nieuwsgierig is, is welkom.

Woensdag 20 maart 18.00-20.00 uur, Verdiepende special Afval Expofette – Ergens samen voor gaan: deze bijeenkomst gaat over afval en samenwerken. Je kunt projecten bekijken en mensen ontmoeten. Iedereen die nieuwsgierig is, is welkom. Ontmoet de makers, actieve bewoners en pionierende ambtenaren. Raak besmet door een van de leidende principes in de Expofette: Ergens samen voor gaan.

Rondleidingen door de expo met de tentoonstellingsmakers:

  • Woensdag 20 maart 14-15.30 uur
  • Vrijdag 22 tussen 10-11.30 uur
  • Donderdag 28 maart 17.00-18.00 uur

De inloop bij rondleidingen is vrij, maar aanmelden is fijn.

Meld je aan