Terugblik 4 oktober: kennismaken met Nieuw-West

Op woensdag 4 oktober kwamen meer dan 300 betrokkenen in en uit Amsterdam Nieuw-West samen. Buurtbewoners en maatschappelijke initiatieven in de gebieden Osdorp, Geuzenveld-Slotermeer en Slotervaart organiseerden vele activiteiten. De dag draaide om kennismaken, verbinden en samenwerken.

Terugblik 4 oktober: kennismaken met Nieuw-West

Van een kookworkshop op inductie en een wandeling door de buurt tot tuinieren en afval prikken. We maakten kennis met verschillende bewonersinitiatieven en gingen met elkaar in gesprek. Ook werkten we in workshops samen aan onderwerpen zoals je veilig voelen en wat er nodig is om samen een mooie buurt te creëren.

Bewonersberaden en speeddates

Ieders stem in Nieuw-West telt. Toch horen we vaak dezelfde stemmen. Deze bewoners weten hun weg goed te vinden naar de juiste instanties of de politiek. Om buurtbewoners een stem te geven die we nu nog vaak niet horen, organiseerden we bewonersberaden. Tijdens de bewonersberaden spraken buurtbewoners met elkaar over hun wensen en zorgen in Nieuw-West. Dit vond plaats in een veilige omgeving onder leiding van een gespreksleider. De thema’s waren wonen, veiligheid, jeugd en werk. Na het bewonersberaad vonden er speeddates plaats. Iedereen was welkom om aan te schuiven om verder door te praten over één van de thema’s. We sloten de dag af met een gezamenlijk diner onder het genot van muziek en spoken word van artiesten uit Nieuw-West.

Opbrengsten

We hebben veel goede inzichten gekregen door alle gesprekken. We willen iedereen bedanken die tijd en energie in deze dag heeft gestoken. De alliantie Samen Nieuw-West neemt deze opbrengsten mee in de verdere uitvoering van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West. Alle deelnemers ontvangen hier nog een bericht over.