Vrouwen Veerkracht Verenigd

Vrouwen Veerkracht Verenigd

Meisjes en vrouwen in Nieuw-West versterken

Op Tweede Pinksterdag, draaide alles op Plein ’40-’45 om de meisjes en vrouwen van Nieuw-West tijdens de tweede editie van ‘Vrouwen Veerkracht Verenigd’. Sociaal ondernemer Fatima-Zohra, initiatiefnemer van het event, organiseerde dit samen met andere organisaties uit Nieuw-West die deze groep graag belangrijk maken. ‘Vrouwen hier verdienen het om sterker in zichzelf te geloven. Ik wil bijdragen aan de zichtbaarheid van de talenten die ze hebben. Het doel is vrouwen aan te moedigen sterker in hun schoenen te staan. We willen dat ze weten welke hulp beschikbaar is en welke activiteiten er zijn. Ook willen we dat ze geïnspireerd worden door vrouwelijke rolmodellen uit de buurt, nieuwe contacten leggen en vrouw-zijn vieren. Dit event stond dan ook in het teken van ontmoeten, verbinden, inspireren, leren en genieten.’

Optredens, een quiz, modeshows, muziek en gesprekken

Behalve een ode aan de vrouwen in Nieuw-West in spoken word, was er ook een ‘Vrouwen in Nieuw-West Quiz’ en waren er modeshows. Daarnaast was er, dankzij de deelnemende (maatschappelijke) organisaties waaronder het Nationaal Programma Samen Nieuw-West, veel aandacht voor onderwerpen die meiden en vrouwen in Nieuw-West bezig kunnen houden, zoals opvoeding of huiselijk geweld.

In gesprek met….

Het Nationaal Programma mocht, dankzij een eigen stand, in gesprek met veel van deze vrouwen. Zo waren er de trotse bewoonsters die benadrukten dat ze nooit ergens anders zouden willen wonen dan aan Plein 40-45, de jonge, ondernemende zusjes die met hun koffiebar heel Amsterdam-West doorkruizen om tijdens events de lekkerste koffie te verzorgen en de bewoonster die vertelde over haar ideeën om jonge kinderen weerbaarder te maken aan de hand van creatieve trainingen. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele inspirerende gesprekken die we mochten voeren.

We kijken dan ook terug op een hele geslaagde, tweede editie dus!

Door vrouwen uit Nieuw-West, voor vrouwen uit Nieuw-West.

En natuurlijk was er alle gelegenheid om samen te eten, drinken en te genieten.