Kick-Off van Kerngroep Jongeren in Nieuw-West!

Maandag 18 maart was de kick-off van deze Kerngroep, een initiatief van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West.

Kick-Off van Kerngroep Jongeren in Nieuw-West!

Wat is de Kerngroep Jongeren?

Het is een initiatief van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West waarin een groep gedreven jongeren uit verschillende buurten tussen de 14 en 23 jaar de stem van de jongeren uit Nieuw-West gaat vervullen. De Kerngroep zal verschillende workshops en trainingen volgen over thema’s zoals wonen, werken en school en vervolgens meedenken en meebeslissen bij plannen die ook jongeren aangaan. Binnen het Nationaal Programma willen we immers de stem van de jongeren centraal stellen: niet over maar met jongeren!

De Kerngroep is ontstaan door werk van een aantal partners in de wijken, waaronder jongerenwerkorganisaties en scholen. De jongeren hebben met elkaar kunnen kennismaken en zijn met stadsdeelvoorzitter Emre Ünver en raadslid Anouar el Yacoubi in gesprek gegaan over thema’s die zij belangrijk vinden. De jongeren hebben een flinke dosis motivatie en energie gekregen om de komende tijd mee aan de slag te gaan. Jullie gaan meer van ze horen: stay tuned!

De jongeren krijgen een vrijwilligersvergoeding, dus ze helpen niet alleen Nieuw-West, maar houden er nog een leuk zakcentje aan over. Dat is voor deze jongeren zeker niet de reden om mee te doen, maar zo kunnen wij wel onze waardering tonen voor hun ambitie en inzet voor een mooie toekomst voor Nieuw-West!