Het Leer en Werk Event 7 maart 2024 uitverkocht

Helemaal ‘uitverkocht’ was het Leer en Werk Event Nieuw-West op donderdag 7 maart. Maar liefst 417 geïnteresseerden woonden het event bij. Ook waren er 20 werkgevers uit diverse sectoren aanwezig om met hen kennis te maken.

Het Leer en Werk Event 7 maart 2024 uitverkocht

Het Leer en Werk Event Nieuw-West werd georganiseerd om Amsterdammers in de wijk op weg te helpen met werk, studie, vrijwilligerswerk en andere manieren om zich te ontwikkelen. Bewoners op zoek naar werk gingen in gesprek over vacatures en baankansen met werkgevers die er waren op uitnodiging van Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam. Ook konden geïnteresseerden deelnemen aan de workshops empowerment en cv maken, een professionele foto laten maken, een sollicitatietraining volgen en met een loopbaancoach in gesprek. Daar werd veel gebruik van gemaakt.

 

Bij de medewerkers van de gemeente Amsterdam en verschillende maatschappelijke organisaties konden bezoekers terecht voor informatie over vrijwilligerswerk, taalscholing, life coaching, inkomen en activiteiten in de wijk.

Ook populair waren de leerwerktrajecten en opleidingen in allerlei richtingen. De aanbieders hadden samen meer dan 100 aanmeldingen. Dat ging om trajecten in diverse sectoren, van werken in de haven, de techniek, beveiliging of IT, tot werken in de festival branche, het groen of de zorg. Meer dan de helft van de bezoekers is met één of meerdere afspraken weer huiswaarts gekeerd. We kijken dan ook terug op een zeer geslaagd event!

Ook nieuwe collega’s werven met WSP Groot-Amsterdam?

Neem contact op

Meer over dit event

Na Osdorp was nu Slotervaart aan de beurt als thuisbasis voor het event dat elke keer in een andere buurt plaatsvindt. Dit is nodig, omdat er in Nieuw-West veel mensen zijn die geen werk hebben, of op een andere manier ‘niet mee doen’. Dit event helpt bewoners bij het vinden van een baan, werk, opleiding, stage of andere kansen om (weer) mee te doen en om zo zelf in hun basisbehoeften te voorzien. Het Leer en Werk Event draagt dan ook in belangrijke mate bij aan de opgaves van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West. Het Leer en Werk Event wordt mede mogelijk gemaakt door het Startpunt van Stadsdeel Nieuw-West, Jongerenpunt, WP teams, AmsterdamWerkt! en het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam.