Hotspot Bedrijvenpark Osdorp

Uitrit of ontmoetingsplek

Hotspot Bedrijvenpark Osdorp

Uitritten van bedrijven op het bedrijventerrein in Amsterdam Osdorp (BPAO) worden geblokkeerd door auto’s, er wordt snoeihard gereden en overal zwerft afval. Overlast! Drempels, meer handhaving, brandbrieven, er wordt van alles ingezet om de overlast te bestrijden. Maar succesvol is het nog niet. Als ontwerpteam zetten we een ogenschijnlijk kleine en simpele stap in het onderzoeken van dit fenomeen: we maken contact met de veroorzakers. Er volgden twee onvergetelijke nachten

In die nachten ervaarden we zelf hoe het BPAO een ontmoetingsplek is, een plek om te ontspannen, een plek om je sociaal te ontwikkelen, een plek om te flirten, en een plek waar je door even gas te geven de week van je af kunt laten glijden. Een plek waar menig ontwerper of architect de bedenker van zou willen zijn.

Hoe kunnen deze werelden samen gaan zodat de ruimte op een fijne manier gedeeld kan worden? Hoe er naar anderen gekeken wordt, ‘hangjongeren’, met bijbehorende vooroordelen, staat in de weg om hun behoefte serieus te nemen. Daarom introduceren we een nieuwe kijk: autorecreatie. Het BPAO is niet alleen een bedrijventerrein, het is ook een autorecreatieplaats. Deze dubbele functie van het bedrijventerrein geven we verder vorm door autorecreatie tegelijk ruimte te geven en te reguleren. Onderdeel van de pilot is het plaatsen van verschillende borden en wegmarkeringen.

LEVENS ZIJN ROMMELIG – LET MAAR OP DE ROMMEL

< AFVAL EXPOFETTE