Hotspot
Barajasweg

Tijdelijke toewijding, blijvende impact

Hotspot <br>Barajasweg

Hoe lang is tijdelijk? En hoe beïnvloedt de staat van de omgeving onze ervaring van tijd? Die vragen houden ons bezig in het Stationskwartier, het gebied rond station Sloterdijk. Oorspronkelijk was het terrein bedoeld voor telecombedrijven. De studenten en seizoenswerkers die er wonen doen dat meestal niet lang. Reizigers zijn er nog een stuk korter. Hangt die tijdelijkheid van gebruik en verblijf samen met het gebrek aan groen, esthetiek en aandacht voor de inrichting van de ruimte?

Wij ontdekten dat dit niet zo hoeft te zijn. Ook als we ergens maar kort zijn, kan dat verblijf waardevol zijn. Een kort moment kan een levenslange herinnering worden. En een korte toewijding aan een plek kan het begin zijn van blijvende verandering.

Estafette inspireert ons. Welke waarde kun je doorgeven als je ergens een jaar woont? Enkele maanden werkt? En als je er alleen maar soms voorbij loopt? Kleine bijdragen kunnen leiden tot positieve veranderingen als je het stokje overdraagt. Dan ontstaat een cyclus die gedragen wordt door verschillende mensen en instanties. We zien voor het Stationskwartier kansen om op basis van dit principe samen met veel tijdelijk betrokkenen de omgeving groener en gezelliger te maken, en zo voor blijvende impact te zorgen.

Ontdek hoe het team van hotspot Barajasweg de waarde van tijdelijkheid onderzocht, onder andere door in één ochtend een tuin te maken in een berm en een olifantenpaadje met wilgen te overdekken. We reflecteerden ook op onze eigen rol en ontdekten onverwachte voordelen van tijdelijke toewijding.

ESTAFETTE! – IETS OPPAKKEN DAT NIET VAN JOU IS – ERGENS SAMEN VOOR GAAN

< AFVAL EXPOFETTE