Olifantenpoep in de Wereldgroente Tuintjes

Olifantenpoep in de Wereldgroente Tuintjes

Wat? Er wonen toch geen olifanten in Nieuw-West? Nee, die wonen in Oost, in Artis. Maar hun poep wordt al een tijdje gebruikt aan de Osdorperweg 937. Daar, op het stadslandgoed wordt er bokashi van gemaakt. Wat?

Bokashi is de Japanse naam voor de mix van mest, plantenresten en micro-organismen die samen fermenteren. Van olifantenpoep kan je dus een bodemverbeteraar maken. In Artis denken ze al langer na over wat ze met hun olifantenpoep kunnen doen. Stadslandgoed 937 houdt ervan om dingen bij elkaar te brengen: mensen, natuur en stad, cultuur en natuur. Maar dus ook afval en voedsel. En zo kwam het dat de olifantenpoep compost werd voor de Wereldgroente Tuintjes. Deze tuintjes in de kassen bloeien en groeien nu als nooit tevoren. Tijd voor een feestje dus.

Op zaterdag 29 juni valt er van alles te vieren voor jong en oud op de Osdorperweg 937. Kinderen kunnen zich verkleden als olifantjes, met papier-maché slurf en al. Artis komt uitleggen hoe je bokashi maakt en de kinderen mogen helpen. Boer Ferry rijdt de verse bokashi naar de tuinen. Grote machine, muziek en dans gegarandeerd. Er is ook een workshop T-shirts recylen en kinderen kunnen boogschieten. In de kassen kan je de groentetuintjes van dichtbij bekijken. Aandacht dus voor natuureducatie, spelen in de buitenlucht, theater, dans en mooie kostuums.

Het event is gratis, aanmelden niet nodig. Van 12:00 tot 21:00. Het eten en drinken komt van lokale ondernemers. Parkeren kan op het terrein, fietsen kan ook, of 9 minuutjes lopen vanaf halte Oranje Nassaustraat van bus 80.

Altijd al je eigen boontjes willen telen? Pompoenen kweken in je eigen tuintje? Het kan. Ook als je nog geen echte tuinder bent. Er zijn nog tuintjes te huur. Kijk even wat er allemaal aan moois groeit op de wereldgroentetuintjes.nl. Rondleidingen mogelijk De doelen van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West passen goed bij waar de collectieve ondernemers op het stadslandgoed.org aan werken. Kom vooral eens kijken.