Voorrang voor mensen uit de buurt bij Typisch Tuinstad

Vanaf 16 april start de verhuur van 80 middenhuurwoningen in de Reimerswaalbuurt. Mensen die in de buurt wonen, een sociale huurwoning achterlaten en/of een sleutelberoep hebben (zoals agenten, leerkrachten en verplegend personeel) krijgen hierbij voorrang.

Voorrang voor mensen uit de buurt bij Typisch Tuinstad

Dit hebben gemeente Amsterdam en verhuurder Vesteda samen afgesproken. We hopen op deze manier de doorstroming in de buurt en Nieuw-West op gang te helpen.

Typisch Tuinstad

De 80 middenhuurwoningen maken onderdeel uit van het project Typisch Tuinstad. Er komen in totaal 189 woningen: 120 middeldure huurwoningen en 69 koopwoningen. De overige huurwoningen worden naar verwachting in de tweede helft van het jaar verhuurd. Op de begane grond is er plek voor Stichting Studiezalen, een fysiotherapiepraktijk en een gezamenlijke ruimte voor de bewoners van de twee blokken. De bouw is mei 2022 gestart en is in de zomer van 2024 klaar.

Bouwen voor de buurt

Doordat er voorrang is voor bewoners uit de buurt en Nieuw-West en mensen die een sociale huurwoning achterlaten, helpen we de doorstroming in de buurt op gang. Zo komen er sociale huurwoningen vrij voor mensen die dit nodig hebben. Het bevorderen van de doorstroom draagt bij aan een van de opdrachten van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West: iedereen een (t)huis. Om te zorgen dat de inwoners van Nieuw-West kunnen beschikken over een passende woning is het belangrijk dat er voldoende woningen zijn, dat de woningen die beschikbaar komen plek bieden aan inwoners uit Nieuw-West en dat er doorstroming op gang komt zodat vrijkomende woningen voor andere huishoudens beschikbaar komen die daarmee ook geholpen worden.

Inschrijven

Van 16 tot en met 25 april kunnen geïnteresseerden zich via deze website aanmelden voor het eerste blok dat in de verhuur komt: https://www.hurenintypischtuinstad.nl. Half mei horen zij of het gelukt is een van de huurwoningen te krijgen. De interesse is waarschijnlijk groot. Inschrijvingen voor het tweede blok zal waarschijnlijk na de zomervakantie zijn, hierover volgt meer informatie op de website.

Reimerswaalbuurt

In 2012 is al gestart met de vernieuwing van een deel van de Reimerswaalbuurt. Met de bouw van Typisch Tuinstad en de hierop volgende aanpak van de openbare ruimte rondom dit project wordt de vernieuwing van de wijk afgemaakt. Meer informatie vind je hier: https://www.amsterdam.nl/projecten/reimerswaalbuurt