Illustrator Floor Rieder maakt muur­schildering voor bewoners Descartesbuurt

144 woningen in de Descartesbuurt worden gerenoveerd. Woningcorporatie Ymere heeft hierbij goed geluisterd naar de wensen van de bewoners. Na deze renovatie keren bewoners terug naar een energiezuinige, veilige en comfortabele woning. Daarnaast worden 34 nieuwe sociale huurwoningen toegevoegd. Kinderen van huurders in het huidige Hof van Descartes krijgen voorrang op die nieuwe woningen.

Illustrator Floor Rieder maakt muur­schildering voor bewoners Descartesbuurt

Nieuwe woningen = nieuwe buurtbewoners

De negen portiekflats in het Hof van Descartes werden meer dan vijftig jaar geleden gebouwd en zijn dan ook toe aan vernieuwing. Verhuurder Ymere en Dura Vermeer slaan daarom de handen ineen om alle woningen te renoveren en duurzamer te maken. Daarnaast worden 34 nieuwe sociale woningen gecreeërd. Hiervoor worden zolders en garages omgebouwd tot compacte woningen. Het bevorderen van een woningaanbod dat goed aansluit bij de behoeften van de bewoners is één van de doelen van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West.

Licht, lucht en ruimte

Wat dit project extra bijzonder maakt, is de samenwerking tussen Ymere, Dura Vermeer en illustrator Floor Rieder. Floor (bekend van onder andere haar werk voor ‘t Parool en ‘t raadsel van alles dat leeft) maakte een unieke muurschildering voor elk van de gerenoveerde flats.

Voor het ontwerp liet zij zich onder andere inspireren door het basisprincipe van voormalig Amsterdams stadsarchitect Cornelis van Eesteren: licht, lucht en ruimte.

Met respect voor wat al was…

Met respect voor wat al was maakte Floor unieke muurschilderingen die alle gebouwen met elkaar verbindt maar ook een eigen uitstraling geven. Een ontwerp dat bij de buurt en haar mensen past. Speciaal voor de bestaande én nieuwe bewoners van Nieuw-West. De letters die ze op de gevels schilderde vormen samen het woord WEST.